psiholog Bucuresti Carmen POPA +40 723 572 222 home page:
psihoterapie individuala psiholog Bucuresti Carmen POPA

Psihoterapie individuala


“Cea mai mare recompensa pentru truda, nu este ceea ce obtinem prin ea,

ci anume ceea ce devenim prin ea.” John Ruskin

Fie ca veniti cu o problema concreta, fie ca veniti cu nevoia de a va intelege, de a va regasi, de a va clarifica sau de a gasi energia pentru a trai viata plenar, psihoterapia individuala are ca scop general de a favoriza fericirea personala si de a imbunatati calitatii vietii, oferindu-va intr-un mediu securizant posibilitatea de a va explora si de a explora cauzele psihologice ale situatiilor problematice, fie ele cotidiene sau recurente, pe nivele ale psihicului din ce in ce mai profunde, de a interveni terapeutic si de a produce, astfe, o restructurare de profunzime.

Cu alte cuvinte, demersul terapeutic are in vedere nu doar efectele sau consecintele cauzelor, asa cum ne apar ele in prezent, deghizate in forma simptomelor (relatii disfunctionale, probleme recurente, comportamente problematice, chiar simptome fiziologice…)  si care reprezinta doar partea vizibile a icebergului psihologic, ci si cauzele profunde sau partea invizibila a icebergului – cea aflata dincolo de perceptia noastra constienta si care, netratate corespunzator, vor genera in continuare consecinte problematice, pentru ca sunt, la urma urmei,  ‘semne de alarma’ pe care ni le trage psihicul, pentru a ne indica prezenta lucrurilor psihice nerezolvate.

Psihicul trebuie gandit ca un sistem ce cauta sa se autoconserve,sa-si pastreze integritatea si tocmai de aceasta cauta permanent o modalitate de a face fata provocarilor vietii si de a se echilibra chiar daca, judecand la momentul prezent, este vorba de un pseudo-echilibru – la momentul stresului psihologic, el a luat cea mai buna decizie luand in considerare atat contextul exterior al situatiei stresante, cat si contextul interior al persoanei (resursele de care dispunea persoana in acel moment, starea fizica, starea psihica…).

Exact din aceasta perspectiva trebuie privita si trauma psihica care este, cnf G.Fischer si P.Riedesser, «o experienta vitala de discrepanta intre factorii situationali amenintatori si capacitatile individuale de stapanire, insotita de sentimente de neputinta, de abandon si lipsa de aparare, si care duce astfel la o zdruncinare de durata a intelegerii despre sine si despre lume. »

Important de retinut este ca trauma nu se termina dupa incheierea eveimentului sau situatiei traumatice, asa cum se crede in mod curent, ci este o desfasurare procesuala ;  consecintele negative ale traumei asupra personalitatii umane, cata vreme trauma nu a fost tratata si integrata in psihic, pot ‘erupe’ intr-o forma vizibila si la mult timp dupa producerea traumei (mai multe detalii, in articolul consacrat traumei psihice).

In consecinta, in prezent individul nu mai este ca la momentul nasterii, o tabula rasa sau o tabla nescrisa, ci are un bagaj psihic consistent , in mare parte inconstient. Intrebarea este in ce masura il ajuta ceea ce este si modul in care functioneaza in viata de zi cu zi ? Reactioneaza comportamental si emotinal exagerat la situatii curente sau adecvat? Evita situatiile stresante, se izoleaza sau reactioneaza agresiv? Are capacitati adaptative pentru a face fata stresului vietii ? Are conflicte interioare ? Este si actioneaza in acord cu el insusi ? …traieste, la urma urmei, viata pe care si-o doreste ?

Este nevoie de o munca de autoconstientizare, de contact cu noi insine, cu profunzimele noastre, de observare cat mai obiectiva a realitatii noastre cotidiene, pentru a ne observa modul de functionare sau reactiile disfunctionale, pentru ca disfunctionalitea, conflictele psihice ele se traduc prin actiunile si comportamentul nostru, devenind astfel vizibile.

Fie ca este vorba de un moment de criza, de o trauma, fie ca este vorba despre clarificare, explorare, demersul terapeutic are in vedere structura de profunzime a psihicului pentru a produce  restabilirea si reorganizarea eu-lui clientului.

Copii si Adoelscenti: tulburari comportamentale, tulburari alimentare, anxietate, depresie, PTSD, fobii, tulburari somatoforme…

psihoterapie individuala

PROGRAM:   Luni- Vineri : 9 – 20

                         Sambata :  10 – 16

Telefon:           0723 57 22 22

psihoterapie individuala    psihoterapie individuala

Vă aştept în următoarea locaţie:    Calea Rahovei, intersectie cu Str. M Sebastian

Cum ajungeti : Harta

Este necesar sa va programati in prealabil la telefon

Tarif    sedinta terapie individuala: 80*lei
Durata sedinta terapie individuala:  60 min

*20% reducere servicii psihologice pentru studenti si someri

 

 

 Confidentialitatea demersului terapeutic este asigurata
conform Codului de etica si deontologie profesionala


Articole in categoria  Psihoterapie
 (click pentru articole)

 

Articole tematice (click pentru articole)

Carmen POPA psiholog Bucuresti +40 723 57 22 22 home page: