psiholog Bucuresti Carmen POPA +40 723 572 222 home page:
consiliere psihologica psiholog Bucuresti Carmen POPA

Consiliere psihologica


Consiliere psihologica

consiliere psihologica psiholog
Consilierea psihologica si psihoterapia sunt doua modalitati de lucru terapeutic care se suprapun partial. In situatii specifice, consilierea este oferita ca parte a procesului psihoterapeutic.

Diferenta intre cele doua modalitati de lucru rezida in obiectivele demersului terapeutic si timpul necesar pentru a obtine rezultatele dorite, astfel ca cele doua modalitati de lucru raspund unor nevoi diferite ale clientului, insa amandoua ofera ajutor persoanei aflate in nevoie pentru a gasi modalitati de a trai mai satisfacator si plin de resurse.

Consilierea psihologica se refera, de regula, la un proces terapeutic de scurte durata ce pleaca de la probleme specifice si concrete (eg. dificultati in relationarea cu seful) si se centreaza in jurul paternurilor comportamentale, de relationare, de comunicare si a resurselor personale, avand ca scop ajutarea clientului in depasirea obstacolului si a produce o crestere personala. Interventia terapeutica este o interventia de suprafata si nu produce modificari de profunzime in structura persoanei.

Avand in vedere ca problemele situationale concrete de viata nu sunt decat simptome sau repercursiuni ale unei probleme-centrale, pentru a ajunge la aceasta si la dificultatile emotionale si a produce vindecarea, este nevoie de o interventia terapeutica de profunzime (psihoterapie) ce are ca scop restructurarea persoanei si restabilirea si reorganizarea eu-lui clientului.

 

consiliere psihologica psiholog

Carmen POPA psiholog Bucuresti +40 723 57 22 22 home page: