psiholog Bucuresti Carmen POPA +40 723 572 222 home page:
Consiliere in cariera | Psiholog Bucuresti

Consiliere in cariera


In timp ce coaching-ul de cariera tinde sa fie o abordare orientata pe solutie, ce implica clarificarea pasilor concreti ce pot fi urmati pentru atingerea obiectivelor de cariera, o consiliere in cariera este orientata mai mult pe proces, pe intelegerea problemelor de natura emotionala, comportamentala sau cognitiva care ar putea impiedica sau intarzia atingerea obiectivelor de cariera.

Esenta demersului este asistarea clientului in evaluarea propriei situatii profesionale, intr-un mod deschis, explorator, empatic, orientat catre constientizarea propriilor aptitudini si abilitati.

Beneficiile unui astfel de demers includ clarificare, cresterea sigurantei de sine si a gradului de cunoastere a resurselor si a atu-urilor personale, incredere, dezvoltarea abilitatilor de a sustine un interviu de angajare, dezvoltarae capacitatilor de insertie profesionala.

Instrumente de evaluare pentru consiliere vocationala si consiliere de cariera:

- chestionar de evaluare care sa te ajute sa explorezi optiunile profesionale pe care le ai si sa-ti setezi un plan educational si de cariera. In urma evaluarii vei obtineun profil si un cod ocupational ce te va ajuta sa localizezi grupuri de ocupatii potrivite pentru tine, pe care sa le poti lua in considerare pentru viitor.

- caiet de identificare a ocupatiilor. Daca nu esti foarte bine informat despre contextul si lumea profesionala, poti gasi ocupatii despre care nu ai auzit niciodata sau profesii pe care le-ati respinge, la prima vedere, fara a sti ceea ce implica ele, de fapt. Fiecare ocupatie are un nivel profesional cerut de catre o profesie si un cod ce furnizeaza descrierea ocupatiei si in functie de care sa va orientati conform propriul cod ocupational, ce denota interesele, autoevaluarile si competentele tale.

 

 • Servicii personalizate de consiliere individuala:
     - evaluarea tipului de pesonalitate (bateria de teste Holland), pentru a sugera modul în care persoanele fac alegeri vocationale si profesionale si pentru a explica modul în care se manifesta satisfactia profesionala si vocationala – la cerere
     - identificarea obiectivelor de cariera
     - construirea unui CV profesional, a scrisorii de intentie
     - construirea unui profil profesional online (portaluri de munca, LinkedIn…)
     - job searching
     - pregatirea interviului de angajare

…click aici pentru detalii

 

 • CV Doctor

Conceput a fi o analiza si o reteta pentru CV-ul tau. In urma analizei vei primi instructiuni personalizate pentru un redesign profesional. Raspunsul va contine informatii pas cu pas si ghidare pentru a-ti optimiza CV-ul si a-l construi la standarde profesionale (design, structura, continut).

…click aici pentru detalii

 

 •  Workshop tematic
   - Construirea CV-ului profesional
   - Pregatirea Interviului de angajare

consiliere cariera, interviu angajare

Piata muncii este o piata concurentiala. Esti tanar absolvent si te intrebi cum sa razbati ? Te-ai saturat ca aplicatia ta sa fie nevizualizata sau respinsa ? Vrei sa ajungi mai rapid in atentia potentialilor angajatori? Te simti nesigur, nepregatit, anxios ? Toate acestea sunt cauzate, in buna masura, de lipsa informarii si a practicii.

Ia initiativa. Ai acum la indemana un workshop conceput atat ca un ghid de informare, cat si de utilizare: capeti informatii si inveti sa le utilizezi.

…click aici pentru detalii

 

 •  Despre mine

Psiholog

Trainer

Experienta de munca in HR (Recrutare, Operations…)

NLP Practitioner si NLP Master Practitioner, licente internationale

Atestari in Informatica,  Consiliere psihologica, Psihoterapie, HR Management

Cambridge International A&AS level Business Studies

 

Carmen POPA psiholog Bucuresti +40 723 57 22 22 home page: